logo

Submarinassa maallista ja maanalaista

Konsertin luonne: Väitöskaronkka
Paikka:  Submarina
Sää: Vaikea sanoa. Kylmää, kosteaa, pimeää.

Se oli tavallinen perjantaipäivä 22.11.2013, kun saavuimme kuka mistäkin suunnasta kuudelta rakentamaan bändiä kasaan. Oli oikein mukavaa, että kamat oli jo roudattu sisälle siinä vaiheessa, kun itse ”roudausvaatteineni” saavuin paikalle. Tämähän on muotoutunut ns. hauskaksi sisäpiirin vitsiksi, kun heinäkuun keikalla Mika tiedusteli, että koska aion vaihtaa keikkavaatteet päälle. Niin, olinhan valinnut roudaukseen kukallisen mekon ja esiintymiskuteet odottivat vielä kassissa. Not! Jatkossa ajattelin valita sen verran paljettia päälle, ettei tarvitse arvailla, onko kyseessä valmistelu- vai suoritusasu.

DSC_0270

Submarinassa pääsimme ns. samalle tasolle yleisön kanssa, mikä oli soundcheckin kannalta hyvä. Tilassa ei siis ollut erityistä esiintymislavaa ja linnoittauduimme peilisalin nurkkaan. Kitaran ja basson kanssa oli mahdollista käydä tanssilattialla kuuntelemassa helposti yleisön kuulemaa soundia ja säädellä sitten tilanteen mukaan harppomatta pitkiä matkoja edestakas. Tilan akustiikka oli kovien materiaalien vuoksi vähän haastava, mutta ihan hyvä siitä tuli! Nurkkatilanteessa on myös vähän haastavaa asettua järkevästi, kun tuntuu, että on aina väärinpäin johonkin nähden. Ainakin koskettimien, midilaitteen, mikkitelineen ja nuottitelineen saaminen jotenkin toimivasti siten, että pystyy säätämään soundeja, volyymia, kääntämään sivua ja soittamaan ilman jännetuppitulehduksen ilmaantumista on kyllä varsinainen palapeli! Kyllä sekin siitä kumminkin loppujen lopuksi aina järjestyy kun tarpeeksi säätää.

DSC_0267

Pääsimme soittamaan vähän ennen puoltayötä eli noin pari tuntia oman nukkumaanmenoaikani jälkeen. Hyvin silti lähti homma rullaamaan ja mielestäni toinen, vähän rokkipitoisempi setti varsinkin kulki oikein sujuvasti. Saatoin hyppiä hieman.Yleisökin jaksoi loppuun saakka ja saatiin soittaa vielä pari encorea, kun ei meinannut meno millään loppua. Tämä oli hyvä asia! Kahden maissa lopetettiin ja kolmelta olin himassa, koska herrasmiehet hoitivat laitteet kotio.

Itse pääsen ensi perjantaina tulevalla keikalla vähän helpommalla, kun ohjelmassa on miehisempi rokkikeikka ja vetäisen vain pienen yllätysnumeron. Seuraava raportti siis miesnäkökulmasta…

-Anna koskettimien takaa

Yleinen

Etsi

Arkisto