logo

Submarinassa taas

Konsertin luonne: Synttäribileet
Paikka:  Submarina
Sää: Pimeä, masentava, kylmä. Sellainen kuin itsenäisyyspäivänä aina.

Itsenäisyyspäivänä Amalia nosti jälleen periskoopin pystyyn ja laskeutui taasen Submarinaan. Tällä kertaa viihdytysvuorossa oli 40-vuotis synttäriporukka. Amalian kaunein jäsen oli liittynyt vieraiden joukkoon, joten homma piti hoitaa kauheimpien jäsenten kesken.

Yleisössä oli runsaasti armeijan kantahenkilökuntaa joten toimimme jotakuinkin uhkarohkeasti jättämällä kanaverkkosuojan hankkimatta. Yritimme kuitenkin liimautua mahdollisimman lähelle seinää mahdollisten ”tykistökeskitysten” varalta.

Kuva 001

Kersantti Anna tuli vetämään ensimmäisen biisin synttärisankarille, ennenkuin vetäytyi taas linjojen taakse virvoittelemaan. Siitä sitten jatkettiin miehissä Rokki-linjalla.

Ensimmäisen setin jälkeen painuimme keittiötiloihin ihmettelemään väärin soitettujen nuottien määrää ja hörppimään virvokkeita. Jotkut poikkesivat jopa kehumassa meininkiä. Ilmeisesti ’ei taidolla vaan volumella’ -taktiikkamme toimi kuin hyökkäysvaunu. Tai sitten yleisön korvat oli voideltu tässä vaiheessa suopeaan kuntoon. Joihinkin pöytiin kertyneistä tölkkitorneista päätellen näin oli saattanut käydä.

Tauolla meitä vannotettiin olemaan soittamatta Paranoidia, mutta toisen setin loppupuolella alkoi salin puolelta kuulua eriäviä mielipiteitä. Joten kyllähän me nyt se Paronoitikin töräytettiin.

Ennakkapeloista huolimatta kantahenkilökunta käyttäytyi suht siivosti ja ylimääräisten suojavarustusten hankkiminen olisi ollut liioittelua. Roudaaminen sujuikin ennätystahdissa (mars). Puoli yksi viimeinen sointu ilmoille ja puoli kahdelta kotosalla vällyjen välissä kuuntelemassa korvien välissä piipittävää tiaisparvea.

Linjojen takaa raportin tähän päättää Mika

LEPO

Yleinen

Etsi

Arkisto